fbpx
Anarkist

Bloody Weizen

Type: WEISSBIER
Alk.: 5.5
IBU: 15
EBC: 12

MALTE: Hvedemalt, Dansk pilsnermalt, Carahell
HUMLER: Perle [GE], Amarillo [US], Citra [US], Motueka [NZ]
SMAGSGIVERE: Blodappelsin-juice fra koncentrat

Brygmesterens præsentation

Hvordan går det, når man brygger en hvedeøl med humle, som var det en IPA, og tilsætter blodappelsin? Hør brygmesteren fortælle mere om Anakrist Bloody Weizen her! 

Anarkist

Bloody Weizen

Weissbier, Wheat Ale, Witbier er alle søskende i samme familie – hvedeøl. Denne kategori deler især vandene hos danskerne, der enten elsker eller hader hvedeøl. Denne kamp har inspireret os til et blodigt resultat; en hvedeøl med blodappelsin lavet som vi bedst kan lide den – med masser af humle og et ordentligt skud blodappelsin. Det har resulteret i en bombe af smag. Den provokerende mængde blodappelsin går i perfekt balance med de lette krydrede noter fra hvedeølsgæren.

Udseende

Gul/orange ’hazy’ øl med et flot tykt, hvidt skum.

Duft

Citrus, appelsin og frugtig med en undertone af den velkendte
kornede karakter fra hvede.

Smag & mundfølelse

Fyldig hvededrevet, maltet smag med en blød frugtig sødme fra blodappelsinen, balanceret af en moderat bitterhed. Frisk, perlende og luftig som kun en hvedeøl kan være.

Food match

Som aperitif eller til frugtige desserter.

Helhed

En frugtbombe, frisk som en sommerdag og stadig fyldig og interessant. Humlen og blodappelsinen kæmper om at komme først i næsen på dig, og efterfølgende får du den cremede hvedeøls velkendte karakteristika. Ligefrem dog kompleks på sin helt egen måde. Anarkismen lever i at give folk, hvad de vil have i en uventet indpakning.