fbpx

160 års bryggertradition har taget os
til det sted vi er i dag

Med vores konstante nysgerrighed, opdagelseslyst og troen på, at vi kan gøre tingene anderledes og bedre, forsøger vi dagligt at skabe nye smagsoplevelser. Mest af alt fordi vi ikke kan lade være.

Anarkist Brewing Company

Mangeårig brygger-tradition i gammel indpakning krydret med nye visioner

Anarkist Brewing Company– vores lille craft beer bryggeri – er grundlagt på skuldrene af over 160 års bryggertradition startende med Theodor Schiøtz. Han har inspireret os til at være nysgerrige i forhold til det øl vi brygger. Han trådte i sin tid nye veje, hvilket vi også insisterer på at gøre den dag i dag.

Vi er stolte af at være i de historiske Albani-bygninger i Odense, som gennem mere end et århundrede har fungeret som platform for ølbrygning.

En del af vores historie

Theodor Schiøtz

Farmaceut, laborant, frivillig skarpskytte, sejler, rebel, botaniker og ikke mindst brygger og lidt af en anarkist. Theodor Schiøtz var en mand med mange facetter og vinkler.

Odense

Vores hjemstavn er vores base, men hele verden er vores legeplads

Byen, hvor vi bor, er i rivende udvikling. Det er også til inspiration for den måde, vi laver øl på.

Vi vil gerne brygge øl, som er udfordrende og relevante, ikke bare for folk her i byen, men for folk i hele landet, ja måske endda hele verden. Vi gør det på vores måde, med inspiration i det der sker omkring os.

Vores arv er vigtig, men er også noget, som vi både vil og kan udfordre

Vi tager rigtigt meget med fra den baggrund, vi kommer fra, og alt det som har formet os. Alt dét som gør, at vi i dag har skabt Theodor Schiøtz Brewing Company. Men vi er meget bevidste om, at vi ikke må lade os styre af vores arv.

Vi skal udfordre os selv og vores omgivelser for at udvikle os

Vi har enorm respekt for den historiske arv, der er i det her gamle bryggeri. Det er en del af vores DNA, men vi er heller ikke bange for at bryde konventionerne og se fremad.

Daniel_Carlfeldt - brygmester Anarkist

Smag og oplevelse

Én ting er historie og DNA. Noget andet er den integritet, som følger med. Med vores konstante nysgerrighed, opdagelseslyst og troen på, at vi kan gøre tingene anderledes og bedre, forsøger vi dagligt at skabe nye smagsoplevelser. Mest af alt fordi vi ganske enkelt ikke kan lade være.

 

Brygprocessen og de filosofiske tanker

Det er ikke specielt svært at brygge en øl

Men at brygge en rigtig god øl, som sidder lige i skabet, det kræver trods alt lidt mere. Først og fremmest kræver det forberedelse. Det kræver gode råvarer. Det kræver passion, nysgerrighed og ikke mindst godt håndværk.

Brygprocessen er relativ videnskabelig. Men vi tror, at det der skaber prikken over i’et, i sidste ende er intuition. En intuition som er udviklet gennem naturligvis viden og erfaring, men også mange eksperimenter og modet til også at fejle en gang imellem.

Forventningerne

Forventningerne er store. Ikke mindst vores egne.

Vi står på skuldrene af 160 års bryggertradition, men vi er reelt først lige begyndt. Theodor Schiøtz Brewing Company er sat i verden for at videreføre de stolte traditioner de næste mange år frem.

Ha’ blot forventninger til os. Det har vi selv. Og vi glæder os til at tage dem som vil, med på rejsen.

ANARKISTØLLENE

Anarkist Serien er en række bryg, hvor brygmestrene har sluppet deres passion og kreativitet løs for at skabe en serie af øl, der udfordrer det forventede. Idéen bag Anarkist serien, er at bryde konventionerne fuldstændigt ned. Det er en serie af øl, som er født ud af en sans for detaljen. Vi har været helt nede i de små petitesser, både i forhold til at brygge øllen, men i høj grad også omkring det visuelle udtryk, som er markant anderledes end noget andet, vi tidligere har skabt.